camshaft position sensor - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 16-08-11 Thread Starter
Status: lambrettas my first love
AO Member
Join Date: Dec 2010
Location: United Kingdom
County: North Yorkshire
Posts: 98

Member car:

alfa 156

camshaft position sensor

hi all,keep getting engine warning light coming on and off intermittently,i have read the error code,which says faulty camshaft position sensor.
car is a 99 156 2.0ts and runs spot on apart from occasional erratic idling.
what does the cam position sensor actually do,if it fails will the car still run,light might stay off for weeks,then comes on just after starting and goes off when the engine is upto 90deg temp,do i need to change it a.s.a.p or is it ok to leave it,cheers all.
tavspeed is offline  
Sponsored Links
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
iainfm's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,271
Images: 5
Check, and clean, the blue connector at the back/left of the engine bay under the plastic cover.
iainfm is offline  
Status: faclifting a 156
AO Silver Member
biffa's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 3,199
Images: 9
When was the CAM belt last changed?
biffa is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

camshaft , position , sensor

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome