Drive quality gone? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 15-06-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2010
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 176
Drive quality gone?

Hey guys

Recently my 07 GT doesn't ride as smooth, it's seems to pick up every minor imperfection in the roads instead of smoothing them out like it used to.

I've had the wheels balanced and tracking done. The upper wishbones were replaced earlier this year when the new clutch was fitted.

Does anyone have any ideas?
daryl is offline  
Sponsored Links
Status: Wearing nowt but my boxers
AO Member
PhiliusMaximus's Avatar
Join Date: Jun 2010
Location: United Kingdom
County: Tyne and Wear
Posts: 365
Images: 10

Member car:

GT 3.2 V6

There's so many parts to the suspension that if you're that concerned I'd have it in to a specialist to have a check over
PhiliusMaximus is offline  
Status: Rear end de-badged
AO Member
Join Date: Jun 2010
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 151

Member car:

2002 156 2.4 JTD

Might sound silly, but how much tread is left on your tyres? I put a new pair on the front of my 156 shortly after buying it, and it made a major difference to ride quality and 'sure footedness.'
Vampire is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

drive , quality

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome