HJ on 147 oil pump prob - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 10-09-04 Thread Starter
Status: Finally got my G!
AO Member
JoeO's Avatar
Join Date: Mar 2002
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 478
HJ on 147 oil pump prob

I reproduce the following, from Honest John's Daily Telegraph agony column, for your information and comments:

Big bang theory

My one-year-old Alfa Romeo 147 20 Selespeed blew up and one of the conrods came out through the block. The car is still covered by its full manufacturer warranty, but I have been blamed because the engine has apparently been starved of oil at some point. It will cost me 3,500 to repair. I have been adding a litre of oil every three to four weeks and had the car serviced at 12,000 miles. Could this be a manufacturing fault and do I have any grounds for appeal?
S.S., Birmingham

The oil pump has probably failed and starved the engine - it's a common fault with 20 Twin Spark models. That gives you grounds to press for a new engine under warranty.

Get ready for the Saturday night...
JoeO is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , oil , prob , pump

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome