Intermittent loss of ignition, now loss of fuel supply relay earth - help! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 20-05-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Sep 2010
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 3

Member car:

Alfa 156 2.0JTS

Intermittent loss of ignition, now loss of fuel supply relay earth - help!

Recently I have had problems whilst driving where i seem to loose the ignition feed to the vehicle electrics temporarily. The radio turns off, the dials drop off and the engine stops firing for 1/2 second or so before recovering - just as if the ignition had been turned off and straight back on again.

Suspecting a dodgy ignition switch i have poked around the ignition connections at the steering column but cannot get it to fail on me whilst im testing it. I have tried the relays around the battery area and although a bit dirty, none of the connections seem loose or replicate the fault during wiggling.

Further to this 'testing' i had all sorts of faults come up when i tried to restart the engine, vdc/abs faults and although cranks ok does not fire up. Battery was left disconnected overnight and the faults cleared but still no start. Fault located to fuel pump relay not getting an earth signal - i believe this comes from the ECU. I have tried an inertia switch reset but still fail to get a good signal to drive the relay. I have cut this feed and given a permanent negative to the coil and it now starts fine. Any ideas? Apart from loosing auto fuel cut off in an accident, is there any other reason why i shouldnt keep the negative connected permanently?
een7gdr is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

earth , fuel , ignition , intermittent , loss , relay , supply

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome