P0156, P0159 & P1151 on Ross156 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 14-05-11 Thread Starter
Status: 17"wheels
AO Member
Join Date: Jul 2009
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 390
P0156, P0159 & P1151 on Ross156

Hello, Ross156 that the good'o MCSF, I checked it for him today and it had the following codes: P0156, P0159 & P1151 stored, see attached pic for a screen shot, I cleared the fault then we went for a little spin Ross156 thought that the car was happier to be rev'd and had more vum at the bottom end, on the drive the MCSF didn't appear.

The code seem to point to 2 lambda, one post and one pre-cat, should he replace them?

Attached Images
File Type: jpg ross156_fault_1.jpg (70.9 KB, 30 views)
WILSON_JTS is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
I have no experience of the petrol engines but check the plugs are properly connected and everything is present and correct! I had a MSCF last week and the EGR had managed to look connected but wasnt.
Status: Looking forward to Saturday
AO Member
Ross 156's Avatar
Join Date: Aug 2009
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 253
Images: 1

Member car:

GTV Cup 131

Thanks for your help Wilson, will be interesting to see what the Alfisti think. The car drove well again this morning with no MCSF.
Ross 156 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

p0156 , p0159 , p1151 , ross156

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome