156 2.0JTS - Suspension gone really hard - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 10-05-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
NeilCH_156's Avatar
Join Date: Nov 2007
Location: Switzerland
County: Ticino
Posts: 88

Member car:

156 2.0JTS SW

156 2.0JTS - Suspension gone really hard

May 2005 - 156 2.0 JTS SW

Recently took the car to an indie for service work

Since then, the ride on the suspension has been very hard indeed. Almost as if the suspension feels nervous and tight on the road. You feel every bump now and on a run is very tiresome indeed. I'm sure I've heard the odd 'ping' noise (if thats how its spelt)

Apparently, the indie (who has now dissappeared/closed) originally told me that whilst carrying out the service, he had 'tightened up the suspension' and the shocks are ok

The car is standard (no mods) and with standard shocks/springs

? Any idea's on what could have been 'tightened/adjusted ?'

I must have whatever he did put back to as it was prior, so the fillings will remain in my teeth after a run down the autobahns ! Its driving me mad

(Tyre pressures at 2.1 bar on 215/45 17's)

"Any help would be very greatly appreciated"
NeilCH_156 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , 20jts , hard , suspension

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome