156 intermittent starting and cutting out - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 09-05-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2011
Location: United Kingdom
County: Worcestershire
Posts: 1

Member car:

Alfa Romeo 156

156 intermittent starting and cutting out

Hi all,

New to all this so be gentle with me

My beautiful 156 1.8 tspark very very intermittently cuts out in traffic and fails to start until about 10 minutes later. (bloody annoying when it happens!) Sometimes, it wont start for ages after being left over night, whilst at work etc... any ideas greatly welcomed!

Thank you
jamie666 is offline  
Sponsored Links
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
iainfm's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,271
Images: 5
I'd say crank sensor, but given that it can happen first thing in the morning, my suspicion would be with the fuel pump relay (or fuse).

Check they're all in tight, and the bases (of the relays especially) are clean...
iainfm is offline  
Status: -
AO Silver Member
Join Date: Aug 2007
Location: United Kingdom
County: Staffordshire
Posts: 2,463
same as iainfm.
italiaautoparts is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , cutting , intermittent , starting

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome