156 1.9jtd - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 03-05-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
County: Bristol
Posts: 12

Member car:


Help 156 1.9jtd

hi guys

i've just started fettling my 156 and could do with some guidance.

I've cleaned the egr, replaced all the vacum hose to the vnt solenoid and checked all the pressure hoses and replaced them with silicon hoses but whilst doing this i noticed that the hoses were wet inside with wat appears to be engine oil. this was not before the maf, but the hose leading into the turbo appears wet and then all the pressure hoses have a thin coat internally. Recently i have a big powersteering hose leak that coated the entire underneeth in fluid, is it just this, is my turbo fcuked or is there something else

a ver worried 156 owner
paul_k_carroll is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
gammakeith's Avatar
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 817

Member car:

156 JTD 2.4 20V

Sounds normal to me! Turbo hoses have always been oily internally on the cars I've had.

gammakeith is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , 19jtd

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome