156 Selespeed issue - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 25-03-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2008
Posts: 47

Member car:

156 V6 SW Veloce

156 Selespeed issue

Hi All,

After having spent a small fortune on various issues lately, the selespeed has now developed a little problem. When the engine gets hot - it will sometimes stall when you pull up - the revs just drop. It doesn't always happen, but its so annoying.

The parameters have been reset, the throttle body has recently been replaced and most of the time, it drives fine.

I had a similar problem before, but then the idle was constantly too low.

Any ideas anyone, or is it time to take it to the garage yet again.
PRO4 is offline  
Sponsored Links
Status: Alfa's is for nice people
AO Member
herdi's Avatar
Join Date: Mar 2011
Location: Qatar
County: Umm Sa'id
Posts: 31

Member car:

alfa romeo 156

i ve been told it's probably a good time to do calibration
herdi is offline  
Status: -
AO Member
Cosmo156SS's Avatar
Join Date: Aug 2010
Location: I would rather not say
County: -
Posts: 436
Images: 2
Sounds like the crank sensor. They usually starts failing when hot, then they progressively get worse. Get a reading of the fault codes to verify.
Cosmo156SS is offline  
Status: -
Join Date: Mar 2011
Location: South Africa
County: Mpumalanga
Posts: 8
i had the same issue but after cleaning the throttle body mine was fine .but u say a new one was fitted
johan147 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , issue , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome