147 boot mechanics - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 07-03-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Nov 2010
Location: Romania
County: Cluj
Posts: 119
147 boot mechanics

Hy guys,

I have a problem with the boot lock on my 147 mk1. Bought the car second hand with the boot lock broken. The shaft from solenoid (the black box behind the catch) was broken and I've manged to repair it. The problem is that the shaft pushes the catch and the boot opens but it doesn't get back in. It seems like the computer doesn't reverse the polarity. Does anyone know the exact behaviour of the system ? Also I've noticed that there are some wires going to the catch ... I'm guessing that they are used for telling when the boot is opened or closed. Saw that someone did some soldering or something ... does anyone have a picture with the wires going into the catch ? Also ... if I unplug the catch wiring an only let the solenoid plugged in, is it normal for the shaft not to return ?

mv_andrei is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , boot , mechanics

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome