Lumpy Engine - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 19-02-11 Thread Starter
Status: 99.9% Sorted.
AO Member
19frost59's Avatar
Join Date: Feb 2011
Location: United Kingdom
County: Derbyshire
Posts: 360

Member car:

156 Veloce

Lumpy Engine

I've got what I think is a slight problem with the engine on my recently purchased 2002 1.6 156 Veloce. I'm not sure if I'm being paranoid or not but when I brought the car the engine seemed really quiet, now a few days later it feels...? Well lumpy I suppose, like a flat 4 boxer engine and I can also feel a strange vibration through the clutch pedal which wasn't there before. It's mainly below 3000 rpm and during mild acceleration. The engine revs fine and accelerates well with no pops or bangs or wierd smoke from the exhaust... My missus was in the car with me today and she commented on it, I just thought it was me being over sensitive. Anyway, I'm a complete newbie to Alfa's and after wanting one for ages I've finally got one but it's driving me crazy... Anyone have any ideas?
19frost59 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

engine , lumpy

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome