Engine problem help required - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 16-02-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jan 2011
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 4

Member car:

147 jtd

Help Engine problem help required

New problem today. The car 147 JTD turissmo 54 plate went into limp mode and wouldn't rev over 1500rpm. Fortunately we have a 3 month warranty on the car and the garage has agreed to sort it out. However they are 20 miles away and have asked me to get it back to them. Car seems to have cleared itself but the computer dashboard display says engine control system failure on start up and then disappears but it still has engine management light on permanantly. The owners manual says it can be driven in this state and should not be driven if the engine management light starts flashing.

I had my friendly local garage look at it today before I take it back to garage where I bought it and they seem to think there is an issue with the map sensor and the throttle voltage wasn't changing up or down whilst they had it. The car was also chuckng out white smoke for a short period?

Anybody got any ideas what the problem is and has anybody had problems made worse by driving the car with engine management light on?

Thanks Tom

PS strange but just been out to check it and everythings seems ok?
tomjonesrs2 is offline  
Sponsored Links
Status: Still driving a Volvo :/
AO Silver Member
Join Date: Feb 2009
Location: Ireland
County: Galway
Posts: 3,775
didnt you post this up just a few hours ago? if yes then you have an answer there ;-)
bear1 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

engine , problem , required

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome