Raspy sound on acceleration .... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 12-02-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
Daytona's Avatar
Join Date: Jun 2006
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 744
Raspy sound on acceleration ....

What could be the cause......OK at cruising speed but if I put my foot down the engine sounds raspy...no other symptoms.

It's a 2001 JTD 2.4

Any ideas?

Daytona is offline  
Sponsored Links
Status: Its a fixer upper
AO Member
Join Date: Jan 2010
Location: United Kingdom
County: Aberdeenshire
Posts: 294
Blown exhaust is the most likely cause.
unquestioned is offline  
Status: -
AO Member
Cosmo156SS's Avatar
Join Date: Aug 2010
Location: I would rather not say
County: -
Posts: 436
Images: 2
Originally Posted by unquestioned View Post
Blown exhaust is the most likely cause.

Common problem is the flexipipe. Watch out for loose heat shields too.
Cosmo156SS is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

acceleration , raspy , sound

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome