very bad idle please help - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 08-02-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2011
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 4

Member car:


very bad idle please help

Hi all
Im new to the forums and to alfas i have a 156 18 ts 52 plate
all has been fine love the car but it had a bad rattle comeing from the front cat
As the car had just had an mot i thort i would be clever and have a look removed the lambda and found the the honey combe type material was loose and rattleing about like in a tin can. So i cut open the cat and remove (with a full mask on lol) welded it back up and the car was fine
Now after about 300 miles EM light came on and the car will not idle its very lumpy the car is running fine apart from that
when i dissconect the maf it make no differce still bad idle
i have done ecu reset from this forum still no luck
Now apart from a new cat and lambda's do you think it may be the maf

do enyone no of someone in southend area with diag for alfa that may help for cash

JaYpLaYalfa is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

bad , idle

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome