Motor Control System Failure -Alfa Romeo GT - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 04-02-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2011
Location: Romania
County: Valcea
Posts: 1

Member car:

Alfa Romeo GT

Cry Like A Baby Motor Control System Failure -Alfa Romeo GT

Hi guys,

Yesterday i replace the car battery and when i start the engine for 1st time a message error appear "Motor Control System Failure". I left engine running for a few minutes, after that i stoped it and start it again and the error disappeared. I went to a "trip" ~150Km and when i came back driving on a bumpy road the error reappeared suddenly and don't disappear. I check the battery again and i can't see any problem. I will go to test it and hope is just an error who can be deleted. Can someone tell me what to do or what's the problem, please? Thx.

Car: Alfa Romeo GT 19 JTD

Last edited by xtz; 04-02-11 at 10:54.
xtz is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
Photodave's Avatar
Join Date: Dec 2008
Location: United Kingdom
County: Derbyshire
Posts: 2,012
I'm afraid you'll need to get it "plugged in" to see what code's been logged. Could be any number of things that would cause the light to come on without it dying on you.

If it's a JTD I'd have a look at the EGR though, if there's nowhere around to get it diagnosed....

Check the connections on the battery too and see if you accidentally disturbed any other connectors. Plus if it's only a logged fault but not there now it should disappear after 3 starts.
Photodave is offline  
Status: Abarth attack
AO Silver Member
SENNA1's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: Cyprus
County: -
Posts: 2,830
Images: 7

Member car:

GT ss/Cav mk1

Happened to my GT 2.0 JTS also-twice the last month but this was just momentarily.No probs however.
SENNA1 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

alfa , control , failure , motor , romeo , system

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome