GT JTS cutting out/dying/turning itself off - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 01-02-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
Brian Lovejoy's Avatar
Join Date: Apr 2003
Location: United Kingdom
County: Derbyshire
Posts: 64
GT JTS cutting out/dying/turning itself off

Engine in my GT JTS has cut out twice in past six months. First time was back in July during heavy rain, so I put it down to water in the electrics, as it started straightaway after cutting out. Second time was today, and only a light bit of drizzle. Engine cuts out, "low oil pressure" warning comes on, but on both occasions it has restarted immediately with no further apparent problems, so I'm not suspecting the crank sensor issue.

I always use Lucas 10/60 fully synthetic, and check oil regularly.

The cutting out didn't happen after any particularly heavy braking.

Diagnostic check didn't throw up any fault codes.

So, I'm at a bit of a loss, a part from checking every single electrical connection, or putting a blanket over engine to keep it nice and dry.
Brian Lovejoy is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

cutting , jts , out or dying or turning

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome