Brake Issues?? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 13-11-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2010
Location: United Kingdom
County: Derbyshire
Posts: 6

Member car:

156 Veloce 1.6TS

Help Brake Issues??

Hi all!

Having some issues with my 156.

Was popping out yesterday and when I went to pull away in the car, the handbrake had gone all floppy and there was a warning message saying "brake fluid levels low and or handbrake on". This message kept flashing up and my handbrake light kept flashing on and off. The handbrake does seem to bite when you pull it right up (much further than normal).

Does anyone have any ideas what this could be?

jimmy86 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
TOX1C's Avatar
Join Date: Aug 2004
Location: Amesbury
County: Wiltshire
Posts: 4,325
Images: 9
Is the hand brake stuck on, this often occurs if the disk has rusted after being stood for a few days. The warning only occurs if you use the hand brake when moving. Try rocking the car back and forth with the lever released to see if that cures it. If not you may need to get the pads and calipers checked out.
TOX1C is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

brake , issues

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome