156 Erratic wipers - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 29-09-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Sep 2010
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 69
156 Erratic wipers

Wipers went barmy on my 156 JTS Seles 2002 - driving in the rain today afternoon, wipers working fine when they stopped suddenly......moving stalk to different settings/positions no response but washer spray working, after a few minutes came on again and stalk operating all modes! Later on same thing happens again, no response and after a while back to normal!
Is the rainwater getting in somewhere or is the wiper mechanism or motor on the way out? Driving in the misty rain without wipers is really not on.......
T4hir is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: May 2010
Location: Ireland
County: Tipperary
Posts: 14

Member car:

156 1.8 T-Spark

It could be a few things,
If you have the steering wheel extended out to the maximum this could cause the wires to disconnect periodical, it could be the stalk or the wiper motor it's self. It would be faster to just take for a diagnostic.I hope you get it sorted....
Gereen50 is offline  
Status: New G!
AO Member
Diceman's Avatar
Join Date: Feb 2010
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 49
Images: 6
T4hir, did you get anywhere with this coz the exact same thing happened to my 2.0 TS 156 the other day!
It seems to have calmed down but I dont want to spend another journey with the wipers on full when the sun is shining!
Diceman is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , erratic , wipers

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome