GT JTDM 150 engine clatter when cold - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 29-09-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
AlfaGTDan's Avatar
Join Date: Jul 2008
Posts: 22

Member car:


GT JTDM 150 engine clatter when cold

Hi folks.
I have had my 2007 1.9 JTDM 150 GT for 2 years now, and i love it (just done 53k).

When the engine is cold it SOMETIMES sounds like its got bad tappet clatter for about 2 mins, then its gone. It doesnt always do it though, changing the oil made no difference, and other than that it's fine. It has done it since i got it, i would not worry but my mates older 156 jtdm 140 with more milage on doesnt seem to do it and it sounds quieter all round than mine to my ear, any ideas boys??
Also, i am considering getting the belts/waterpump done soon, even though its only 3 .5 years old and only done 53k, good idea?, and whats a good price to pay for the work doing?,

AlfaGTDan is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

150 , clatter , cold , engine , jtdm

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome