split turbo hose? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 27-09-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
andypryke's Avatar
Join Date: Aug 2007
Location: United Kingdom
County: South Yorkshire
Posts: 33
split turbo hose?

Ok chaps need a second opinion, i'm 99% sure the problem is the hose but you may be able confirm this or to suggest other possible reasons.
The car is a 147 1.9 JTDm 06 reg.
Right the symptoms:
Started with a gradual decrease in fuel consumption accompanied with a progressive increase in turbo whistle, became a whoosh type noise on pressing the accelerator thengoes after lifting.
Yesterday lost more power and got loads of black smoke on acceleration.
By last evening was running "lumpy" if revs about 2000 on a deas throttle and getting very poor acceleration and poor consuption.
The whooshing noise has now gone so i assume the split is noe too big to create the noise
Low down >1500 revs engine seems normal.
How quickly do i need this fixing and will it screw up the DPF rapidly i.e. between now and getting to the garage later this week.
Many thanks in advance
andypryke is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

hose , split , turbo

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome