Will my remap be effected??!! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 25-09-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
Taz176's Avatar
Join Date: May 2006
County: -
Posts: 213

Member car:

Giulietta 170

Will my remap be effected??!!

Hi again folks...

First problem sorted out by biffa ( i needed to replace battery in alarm fob)

Second problem....I have the dreaded blinking odometer, replaced the 02 sensors initially that was the fault....thinking that would rectify the problem....but no other faults appeared...and still have the flashing odometer.

I have read on here awhile-back that if you disconnect the battery leads and hold them together for 12 seconds that will cure the flashing odometer!! What i want to know is when that resets the ECU will that get read off my remap....hope that's not a stupid question?
Taz176 is offline  
Sponsored Links
Status: Freezing!
AO Silver Member
Rockhopper's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 4,861
No it won't effect your remap.
Rockhopper is offline  
(Post Link) post #3 of 4 Old 25-09-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
Taz176's Avatar
Join Date: May 2006
County: -
Posts: 213

Member car:

Giulietta 170

Originally Posted by Rockhopper View Post
No it won't effect your remap.
Cheers Rockhopper much appreciated, will try this method tomorrow....hope it works!!!

Oh by the way, are you really off to Afghan? If you are stay safe fella!!!

My mate's brother was out there, his company didn't fair to well, they lost 3 lads and most of the them got injured including him

Anyway sorry for going off on a tangent...like is said I will try this method...tomorrow cheers
Taz176 is offline  
Status: amused
AO Member
kiwialfanut's Avatar
Join Date: Jul 2010
Location: New Zealand
County: Hawke's Bay
Posts: 50
Had a blinking Odo too. Did this...
Originally Posted by kiwialfanut View Post
Hi there, My 147 was doing seriously strange stuff. Wouldn't lock or unlock properly from remote or key, kept giving ABS/VDC fault codes, rear fog light faults and other engine faults. Dash lights would dim sometimes, was really worrying.
So this weekend I disconnected the battery and went through every fuse, relay and plug in the car removing them one by one, giving a quick spray with contact cleaner and a very light spray with 2-26 CRC and then pluging them back in and out a few times before reseating them and leaving for a while before reconnecting the battery.
Then I carried out the ECU/throttle reset when I reconnected the battery and the car is like new!
So far no faults at all, drives really well and best off locks and unlocks EVERY time on the key. Well worth the hr it took.
and all fixed NO faults at all now... so far.
kiwialfanut is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

effected , remap

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome