Intermittent power issues with '03 147 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 23-09-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Sep 2010
Location: Australia
County: New South Wales
Posts: 1

Member car:

2003 147 TI

Intermittent power issues with '03 147

Hi All,

I've been having some problems recently with my battery/battery cabling. The problem first started while I was driving, I'd occasionally lose all power (dashboard, headlights, everything). The engine wouldn't shut off though (it's a manual, I'm guessing this might assist). It was often happening while I had the clutch in, and I'd just leave the clutch in until everything came back on (would take a second or two) then continue driving.

The problem's continued a bit, and now occasionally when I get back to the car, it won't be powered. The remote locking won't work, and the car won't start. However when I jiggle the cables coming out the negative end of the battery, it usually fixes the problem.

The battery terminals looked to have a bit of buildup so I gave them a clean, but it hasn't fixed the problem. Are there any other likely suspects I can look at fixing, or is there any way to be sure exactly what the problem is? All I can think of at the moment is either

a) New cabling from battery
b) New battery

I do have an Alfa Service Center that I normally get my car serviced at, but I've never had a service under $2k there, and I'm pretty sure they will charge me an arm and a leg to fix the problem, to the point where I could probably replace every part that is a possibility and have it still come out cheaper.

I did take it to an auto electrician, the car wasn't having any problems when he looked at it, and he couldn't see anything wrong.

Any advice would be greatly appreciated!
xarg is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , intermittent , issues , power

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome