147 Selespeed not moving out of neutral-help - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 13-09-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Sep 2010
Location: United Kingdom
County: Bristol
Posts: 1
147 Selespeed not moving out of neutral-help

HI All,
I have a 2001 147 which has been fine up until 2 weeks ago. After driving through some pretty flooded roads I got to my destination, 20 mins later, when I started the car, the selespeed wouldnt shift out of Neutral and im unable to turn the city mode off. Ive checked selespeed fluid level-ok, ive checked if the pump is priming when i open the door- its not. Ive been advised its probably a relay or the pump is stuck or knackered, ive been advised to give the pump a knock to see if i can get it working before i start spending££££'a but cant seem to find it. Can anyone help by telling me what im looking for and where it may be!!
Paolofurlong is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,994
The pump is just below the Selespeed reservoir.
David C is offline  
Status: Banned for not following the site rules
Join Date: Feb 2008
Location: United Kingdom
County: Wiltshire
Posts: 9,721
Images: 6
Just lift the cover off the relay between the battery and the engine and give the relay a wiggle.
Smaky is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , moving , neutralhelp , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome