transponder problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 26-07-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2010
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 1

Member car:

salespeed 156

transponder problem

hi there, the rac have told me my transponder has broke. is this an expensive job that can only be done by alfa romao ? or is it something i can get hold of and fix myself ? any information would be great..
wackyslackys is offline  
Sponsored Links
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
iainfm's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,271
Images: 5

I presume the 'code' light isn't going off when you turn the key?

If so, it's probably a dud aerial around the ignition barrel. A few quid 2nd hand and 30-60 minutes to fix!
iainfm is offline  
Status: Mrs says yes to a guilietta
AO Member
paulies 156's Avatar
Join Date: Sep 2008
Location: United Kingdom
County: West Midlands
Posts: 537
Did the rac chap remove the ignition cowling and check the connections for bad connections,backed out pins etc, or just a simple disconnect re-connect?
paulies 156 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

problem , transponder

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome