error no 1769 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 10-07-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2010
Location: Syrian Arab Republic
County: -
Posts: 2

Member car:

alfaromeo 156

error no 1769

I have ***** Romio car 156 2000cc selespeed 2005. The oil of transmission gear box is running out slowly from it. So I add the oil again in its place, but the light of the transmission box in the dash board turns on with discontinuous peep, and the gear goes to the n mode while I'm driving so I have to push the stick forward.
When I made a scan for the car for errors this number appeared (1769).
Please give me any helpful information.

Thank you
Ahamd alsaleh is offline  
Sponsored Links
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
iainfm's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,271
Images: 5

The error is telling you that the Selespeed pump relay is stuck. (

Can you hear the pump running all the time, or not at all?

It is one of the relays in front of the battery. Remove them one at a time and clean the contacts. If that doesn't fix it, try swapping the black two around.

It can also be the sign of a failing accumulator, or if you're leaking Sele fluid it's just not getting up to the correct pressure...
iainfm is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

1769 , error

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome