my 156 is running backwards??? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 07-06-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jun 2010
Location: United Kingdom
County: Denbighshire
Posts: 1

Member car:


my 156 is running backwards???

my alfa 156 has had the turbo blow up on it and most of the oil burn out in a cloud of smoke .i managed to stall it out and took it to my mechanic for a new turbo.the engine seemed fine as it would start with the turbo disconected ?my mechanic now tells me that the engine is knackered as when he tries to start it ,it stops and the engine runs backwards ?my question is .is this posible aand has anybody got a clue what is happenning and how to fix it ???:
anthony c is offline  
Sponsored Links
Status: Banned for not following the site rules
Join Date: Feb 2008
Location: United Kingdom
County: Wiltshire
Posts: 9,721
Images: 6
Piston ring failure can make this occur, when the engine stops it stutters back, but with oil passing into the cylinder from the piston then it may fire up backwards, but to time it right so it would run is iffy, possible but not as easy to do as in a 2 stroke.
Smaky is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , backwards , running

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome