2.0 JTS coolant loss? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 22-05-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Feb 2010
Location: United Kingdom
County: Lincolnshire
Posts: 20

Member car:

Mondeo ST220

2.0 JTS coolant loss?

Hey guys. Noticed the coolant in my 2.0 JTS Alfa GT seems to be disappearing. I have checked all the connecting pipes and hoses and cant for the life of me see any leaks.
There is a couple of pink 'salty' deposits around the main coolant pipe to the expansion tank and the plastic 12" pipe just above the alternator (runs along the front of the head) but these are definatly not leaking when running.

The seal is good on the expansion tank cap. There is no mayo in the oil and the coolant is not discoloured in any way. There is no white smoke from exhaust neither.

I am positive it is loosing a small amount. I need to put perhaps a couple of hundred mililitres in a month. If I let the car run until it is up to temperature, then take the expansion cap off, the coolant level rises to the max mark.

Am I being paranoid or is this normal for a jts engine. I know oil loss in normal.

Thanks guys
deanarse is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

coolant , jts , loss

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome