Parking sensor again! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 16-05-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Nov 2009
Location: United Kingdom
County: Rutland
Posts: 32

Member car:

Alfa GT

Not Happy Parking sensor again!

My 09 GT has decided to allow one of the central parking sensors to disappear into the bumper - never touched it, honest!
Looks like a bumper off job. Are the bolts at the side easy to get at - does the inner boot side carpet come off without damage?
Looks like the collar that holds the sensor was broken at the manufacturing stage - it has a chunk out of it.
Yes I know it's under warranty but I'd like to know what issues might come up.
alfamaserman is offline  
Sponsored Links
Status: Black pump
Regional Representative
For East Midlands - AOEM
gtlewi's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Derbyshire
Posts: 5,696
Images: 1

Member car:


I had this happen to me last year, the fix was a bit awkward because getting the bumper off was a pain (not the screws just actually releasing it as it seemed to be clipped in somehow). Once the bumpers off its an easy fix though, just pop the new holder in and feed the sensor from the back and twist to lock IIRC Should only take an hour or two (maybe even less) at a dealers I would of thought
gtlewi is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

parking , sensor

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome