New alfa 156 problems help needed - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 05-05-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
rodz37's Avatar
Join Date: Mar 2010
Location: United Kingdom
County: Dorset
Posts: 20
New alfa 156 problems help needed

Hi Guys I have just acquired an Alfa 156 2003 1.8TS facelift interior. Veloce 1

I have a few problems I need to sort out with my new project, I am new To Alfa Romeo but very happy. She has been sitting still for about a year and needs some TLC most of which I want to perform myself.

1. The engine runs quite rough when just started but settles a bit when warm, also note most of the noise & squeaking from cam belt / pulley area , so she is going to be booked in to Mangoletsi in Knutsford for a cam belt kit, they have quoted 317 quid for this. Will this cure my problem as she was sitting still for a while and the lubrication could be an issue?

2. I have the in car radio 10 disk CD changer called connect navigator The LCD display is all patchy with dead pixels. Need this working, can this be fixed / sent away, or find a replacement part, how much should I pay from a breakers for example. As i wanted to do a hard ECU reset but cant re enter the code as i cant read the LCD

3. I noted today that a squeak from right drivers wheel when turning left it became worse and stared when not turning the wheel when rolling after 20 min driving. The car had stood still for about a year and breaks seized. What should I investigate here?

4. The top dash LCD (info) has started to fade but then sometimes works the service expired waring comes on...i want to replace fix this unit and service the car myself any tips?

5. Both rear windows not working, I think are seized from non use, I have tested them and run a spatula around the edge to loosen them but still no luck, but I can hear a click in the rear doors when I press the buttons so power is still in the doors. What part could have failed or what can I investigate here.

6. I am limited with money now as the cam belt issue needs to be a priority, what should I look into doing to the engine to make her run smoother after the cam belt.

I am looking at getting the Alfa Diag and USB cable in the future.

Any help on parts advice on DIY fix would much appreciated.


Last edited by rodz37; 05-05-10 at 22:13. Reason: to be more clear
rodz37 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
Join Date: Aug 2005
Location: United Kingdom
County: Bristol
Posts: 1,556

Member car:

Alfa GT

For the displays, might be worth contacting this place.

BBA reman online catalogue

Might be cheaper to just buy used parts from a scrapyard/ebay.
V6Alfisti is offline  
(Post Link) post #3 of 3 Old 06-05-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
rodz37's Avatar
Join Date: Mar 2010
Location: United Kingdom
County: Dorset
Posts: 20
RE Point 2.

Thanks for the link I have emailed them, I keep checking ebay but cant find the Navigator Connect Unit yet.
rodz37 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , alfa , needed , problems

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome