Alfa 147 - Starter Motor Problems - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 30-04-10 Thread Starter
Status: New owner of a 147 !
AO Member
sewelly's Avatar
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 11

Member car:

Alfa 147

Alfa 147 - Starter Motor Problems


Just what I needed before a bank holiday and my car wouldn't start this morning!

Turned the ignition, the dash lights etc light up but nothing from the engine. Had this problem beofre on my old Mk2 Mr2, and it turned out to be the starter motor sticking.

Got back home this evening afte talking to a few lads at work and they said to put the car in 3rd turn the ignition and give the car a good rock backwards and forwards. Seemed to do the job and got the car going.

Just wanted to check if it is the starter motor or could it be something else? Also if it is will it need replacing or can it be cleaned or reconditioned? A little skint at the moment so could do with a cheap option. Also im preety handy under the engine could this be a DIY job if so where is the best place to get a starter motor from and is there a step by step guide on here? (With pictures ha)

Thanks in advance

One fed up Alfa owner

Last edited by sewelly; 30-04-10 at 18:32.
sewelly is offline  
Sponsored Links
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
iainfm's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,271
Images: 5
Probably just needs a clean and a bit of oil to free up the solenoid...

Easiest way to get at the starter is to drop the front section of exhaust, and access it from underneath. 3x13mm (I think...they could be 15mm's) bolts hold it in the gearbox, and there's a 13mm nut holding the big cable on, and a 10mm one holding the solenoid wire on.

There's a plastic cap thing over the electrical connections that can be a bit of a pig to get back on in the confined space (especially if you're doing it on your back)!

Any starter from a TS engine would be fine as a replacement. I may have one somewhere...
iainfm is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , alfa , motor , problems , starter

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome