flashing engine mangement light ??? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: - Update
Posts: n/a
flashing engine mangement light ???

hi again all,

i have had a few engine mangement light warnings before but all have cleared after a few starts but tonight i had a flashing one ???

never seen it before, any ideas ?

also the car was cold and i was going fairly fast (not foot to floor) just leaving a mondeo behind at the lights who was trying to hump my bumper well until the warning light came on and as soon as i slowed down the light went away and stayed off
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Oct 2009
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 52
Hi, you could try resetting the throttle and ECU as discribed below apart from that best get it on a diagnostic tool.

In case you haven't seen it

Originally Posted by SteveD GT View Post

1. Disconnect battery for 45 mins
2. Reconnect battery, and turn ignition to MAR for 90 secs
3. Turn off and leave 90 secs
4. Start engine WITHOUT pressing throttle and let the car idle for 15 mins (I repeat, do not touch the throttle whilst the car is idling)
5. Turn engine off and leave for 10 minutes
6. Start the car and go for a drive, using a number of styles (eg town, motorway, thrash etc)
1.8TS Sports is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

engine , flashing , light , mangement

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome