Selespeed Light - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 27-01-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Nov 2008
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 1
Selespeed Light

Hi All,

This morning I got in my car and started it up but after setting off I noticed the selespeed light would flash for 30 seconds or so then go off for a bit. While it's flashing I can't change gears. If I stop and it starts flashing it drops the car into neutral. Once I've been driving for a while it seems to stop happening.

I've checked the selespeed fluid and it's at max.

Any ideas?

It's a 1999 156

easd01 is offline  
Sponsored Links
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
iainfm's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,271
Images: 5
You probably need to hook it up to diagnostics to see what it's mumping about. Maybe speed sensor, but could be a lot of things...
iainfm is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2008
Location: United Kingdom
County: Northamptonshire
Posts: 224
Not enough pressure be able to build up to change gear I suspect. Diagnostics to be sure though.
ChrisSound is offline  
Status: On a Mission.
AO Member
Join Date: Dec 2009
Location: United Kingdom
County: Buckinghamshire
Posts: 825
Sounds like hydraulic pressure problem; possibly pump/relay fault causing low pressure, or defective accumulator.
FoxtrotOscar is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

light , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome