147 Service Indicator - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 30-12-09 Thread Starter
Status: -
AO Silver Member
Join Date: Dec 2009
Location: United Kingdom
County: -
Posts: 1,169

Member car:

147 JTDM 16V

147 Service Indicator

Just bought a 54 147 JTD and am wondering what the service indicator is supposed to display when you check it through the multifunction display Service menu. Currently it says 0 miles even though the last service was around 6000 miles ago middle of this year.

The handbook mentions something about the service warning at start up counting down from 2000 km (or miles ?). I assume though that the Service display that you check using the Mode button should count down from 20K km (or 12 K odd miles I guess in the UK) in which case why is it saying 0 ? If it wasn't reset from 0 at the last service why isn't it nagging me every start up ?
Alexie is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
After it hits a few hundred before and then at zero you get reminders.

After that: nothing.

Never had mine reset in the 5 years I had the 147.
Status: Just when you thought it was safe mwahaha ;)
AO Gold Member
Alfa-Red's Avatar
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 6,811
Images: 8
you can get them turned off too
Alfa-Red is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , indicator , service

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome