AR147 - Ive got two issues - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 15-12-09 Thread Starter
Status: -
Join Date: Dec 2009
Location: United Kingdom
County: Antrim
Posts: 2

Member car:

147 1.6TS 120

AR147 - Ive got two issues

Hi All,
New here and new to Alfa Romeo but I got a 2003 147 on Friday... its a 1.6 TS Lusso 120 but I have two questions that I hope might be simple...

First, the seat belt light comes on regularly and to get it to go out I need to take seat belt off and then back on. Anyone know what would cause this?

Also, there is a squeak coming from the front passenger suspension... is this common?

zeedy2k is offline  
Sponsored Links
Status: 251bhp/300Nm dynoed :)
AO Car Of The Year Winner 2015
Membro Premio
gotcha's Avatar
Join Date: Dec 2003
Location: Slovakia
County: Bratislavsky
Posts: 3,176
The seatbelt buckle might be worn. There is a sensor checking if your belt is fastened. I had to replace the buckle as well, sometimes the light was on even when I had the belt fastened.

Squeaks from suspension are very common with Alfa. The first suspect might be worn upper arms, than maybe anti-roll bar bushes.... Knocking sounds usually come from worn ARB droplinks.
gotcha is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

ar147 , issues

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome