GT - 2.0 JTS Inital idle & stalling prob? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 26-10-09 Thread Starter
Status: New cam shaft GTrevitalised
AO Member
alfajts2's Avatar
Join Date: Jun 2006
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 266

Member car:

Alfa GT 2.0 JTS

GT - 2.0 JTS Inital idle & stalling prob?

Can people tell me if this is normal? I cannot convince myself the car has always done this - on starting the car from cold the REVS jump to 2-3000rpm then slowly settles back to 1000ish. Then a small issue, very on & off, a few times over the last couple of months when slowing down and at low REVS the car has stalled. Last time was Saturday, just pulling in at the side of the road & steering went stiff(lost the power steering) so noticed car had stalled, started up ok immediately, but NOT RIGHT!!!..........
alfajts2 is offline  
Sponsored Links
Status: No remission for LUFC !!
AO Silver Member
ronan's Avatar
Join Date: Aug 2009
Location: Belfast
County: Down
Posts: 3,044

Member car:

156 1.8 Turismo

Cold start revs on my 156 about 1400 then after minute or so drop to 900.

Other issue...could be crankshaft sensor.
ronan is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

idle , inital , jts , prob , stalling

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome