Power drop and engine management light on - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 19-10-09 Thread Starter
Status: Aroused
AO Member
Join Date: Apr 2009
Location: Ireland
County: Limerick
Posts: 43

Member car:

156 1.8

Power drop and engine management light on

Hey all,
I've reset the EM light through unidiag and it's reappeared. The fault was with the throttle position sensor and it's the same code back again now.

Any advice? I'd really appreciate good descriptions as I've looked through about this problem already and can't figure what people are talking about when they refer to connections at throttle body etc....
Canned is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
156Chris's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 12,877
Images: 12
Firstly have you tried doing a throttle reset? (do a search as I can't remember the exact sequence) ...
156Chris is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Isn't it:

Key to MAR for 90 seconds
Turn to off for 90 seconds
Start car & leave running for at least 10 minutes with out touching the loud pedal
Then go for a blast using the entire rev range

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

drop , engine , light , management , power

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome