MOT Failure.... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 17-10-09 Thread Starter
Status: novice oil burner.
AO Member
Join Date: Dec 2008
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 222
MOT Failure....

Just had my 147 1.6TS fail it's MOT.

MOT station failed it on exterior lights not working, rear number plates not working, fog ligts being affected when brake pedal pressed......... a load of external lighting issues. The RPM counter was jumping around all over the place. They also told me when they were carrying out the MOT the engine just stopped. They managed to start it.

I paid the fee and got the car home and had a look....... surprise surprise all the lights work and the brake pedal didn't cause any problems.
Connected the laptop and downloaded the fault code U1600 and U1700.

The sad thing is I was recommended the MOT station by a local Alfa specialist.
Not sure if this applies to all 147's but my 147 will not start if the bonnet is unlatched or open. It produces fault code U1600(Immobiliser fault).

Bringing the car back for a retest so fingers crossed.

Hope this might be of help to someone.
Davey_saxo is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
156Chris's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 12,877
Images: 12
Sounds like you've got a dodgy earth somewhere ... could therefore be intermittant ...
156Chris is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

failure , mot

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome