Oil level on startup - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 17-09-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
alfaeagle's Avatar
Join Date: Oct 2008
Location: United Kingdom
County: Hertfordshire
Posts: 128
Oil level on startup

My 156 is a so-and-so for the oil level sensor beeps from the trip computer on start up.

There's nothing wrong with the oil level on the dipstick and it seems to depend on the angle at which the car is parked, sometimes it's ok and sometimes it isn't. I'm told that this is a common issue so I'm not overly worried about it, but it is still pretty irritating.

Is it possible to switch off the step in the start up process that checks the oil level, or is it just embedded in the firmware and there's nothing that can be done.

Has anyone solved this or is it just one of the joys...

Cheers in advance.

Fondly remembered:

2.0 GTV
145 Cloverleaf
alfaeagle is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

level , oil , startup

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome