Problem solved? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 17-07-09 Thread Starter
Status: rearview mirror on the back seat
AO Member
selecta_c's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 213
Images: 3

Member car:

147 Twinny

Problem solved?

Yesterday morning i got a puncture on one of my rear wheels,on closer inspection of the tyre i noticed the inner of the tyre was worn right down (no tread at all).I checked the other rear wheel and this was the same.I took the car to a local tyre centre to get them changed as my MOT is in 2 weeks time.The fitter did an laser allignment test and found the cars tracking to be well out which he then adjusted too the right setting.Does anyone know whether the tracking was the cause of this uneven tyre wear or could it be something else,maybe the rear bushes?
selecta_c is offline  
Sponsored Links
Status: Tin worm attack ... ARGHH!
AO Gold Member
gazza82's Avatar
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom
County: Buckinghamshire
Posts: 8,285
Images: 12
Could be a combination of both .. the tracking will change as the bushes wear ...
gazza82 is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2008
Posts: 240

Member car:


they should have checked the rear suspension arm bushes & trailing arm bushes
hermann is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

problem , solved

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome