Boot hinge squeek/rub when opening - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 08-07-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2009
Location: United Kingdom
County: Bristol
Posts: 11

Member car:

Alfa GT 2.0 JTS

Boot hinge squeek/rub when opening


When I open my boot up I get a rubbing/squeeking noise from the hydraulic(?) supports that keep it open. I can also feel resistance from it. When its wet though, the noise and resistance has gone.

I've tried WD40-ing it but that hasn't done anything. Any suggestions on how to resolve?

I've also got the dreaded boot rattle at low speeds. Could this be related? When I press down on boot is squeeks. Doesn't rattle all the time though - seems to be dependant on how hard I close the boot.

Robertspaw is offline  
Sponsored Links
Status: -
Join Date: Oct 2008
Location: Ireland
County: Wexford
Posts: 4,646
there are 2 black adjsuters on the boot did you try to adjsut their height?
SEARs is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

boot , hinge , opening , squeek or rub

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome