Rough running on first start up - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 04-06-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2009
Location: United Kingdom
County: -
Posts: 94

Member car:


Rough running on first start up

Just wondering if anyone else has had this problem on my phase 3 2001 2.0 ts she runs like a champ pulls well etc however on first start up in the morning she starts up fine but then coughs and goes to die but doesnt does this a couple of times as if its running out of petrol or the like on an old carbed car there is to much choke, after this few seconds she runs drives great, anyone else had this?

alfies156 is offline  
Sponsored Links
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
iainfm's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,271
Images: 5
Had something similar on my 1.8 CF2. Anything more than a touch of throttle would cause it to splutter and back fire. It only lasted a few seconds though.

Turned out to be the MAF was on its way out...but check your rubber air hose between the MAF and the throttle body for splits as well.
iainfm is offline  
Status: Frickin Awesome!!!
AO Silver Member
Prof Peach's Avatar
Join Date: Apr 2009
Location: United Kingdom
County: Northumberland
Posts: 3,801
Images: 13

Member car:


Iget the same symptoms in my 2.0ts. I am used to it.

I just ease her out of bed in the morning and she's good to me the rest of the time.
Prof Peach is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

rough , running , start

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome