Advice please - belt whine - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 13-03-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2008
Location: United Kingdom
County: Cornwall
Posts: 191
Advice please - belt whine

Hi, just got my car back on the road after 2 weeks, and as soon as I started it I noticed a louder than before belt whirring/whine which has continued.

Its coming from the belt end of the engine - not sure which one(s),
I had the cam belt done 1 year and 12,000 miles ago.
It seems odd that this has happened straight away after getting the car back on the road (new actuator) and I wonder if some bearing somewhere have seized/beome "sticky"

Noise isnt getting any better or worse, but I have to do around 500 miles over the next few days for interviews etc and want to know if I should be worried or if theres anything in particular I should check? Or spray with copious amounts of lubricant?

Smaky suggested taking off the aux belt and seeing if it disappeared but I'm not sure how to do this and would probably end up doing more harm than good - any other advice Smaky?

Sorry for the essay!
rahul83 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

advice , belt , whine

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome