Apologies for another newbie Selespeed G'box Issue!! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 10-03-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2009
Location: United Kingdom
County: Shropshire
Posts: 14

Member car:


Apologies for another newbie Selespeed G'box Issue!!

Ok had my 156 selespeed since November 2006.

It had......reputedly, new actuators and gearbox work just before i had it.
With this i felt more at ease buying it!
Its been realtively trouble free, just the usual car niggles.

But i fear its all about to change!

On Saturday it decided-after a long drive (out cycling!) that it didn't want to stay in 5th.
I pulled away after a rest break and noticed a noice in 1st. Athough the noise isn't good it didn't stop it changing through the gears. Until it got to 5th. It soon popped out

Monday morning it doesn't want to drive properly at all, and the noise is horrendous!
It sounds gearbox (mechanical) to me, but i have read all about the selespeed problems. Add to this i have no lights flashing. Confused!

I really don't know where to start. Are there Any Alfa specialists around the Telford/Shropshire area?
I've tried my usual mechanic and he really doesn't want to get involved. Neither do 2 of the G'box specialists in Telford!

Please help.....i'm worried it may be a right off at the moment!

Sorry for the essay.......but i'm stuck and i need your help!
ElmoBiker is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,991
Re: Apologies for another newbie Selespeed G'box Issue!!

Try WAD in Wolverhampton.

WAD Alfa Romeo
David C is online now  
Status: Banned for not following the site rules
Join Date: Feb 2008
Location: United Kingdom
County: Wiltshire
Posts: 9,721
Images: 6
Re: Apologies for another newbie Selespeed G'box Issue!!

Or join Green Flag and have it brought down to me, it does sound very boxy, if the main bearing has gone in the box then the clutch will be used in it's place and that really does sound horendous. But it is fixable.
Smaky is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

apologies , gbox , issue , newbie , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome