1.9JTD 147 making strange noises - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 02-03-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2006
Location: United Kingdom
County: West Midlands
Posts: 396
1.9JTD 147 making strange noises

Had it a few days and on start up from cold it was making a consistant whining noise, this was not affected by the speed of the car so maybe not belt related?

It sounds like morse code, and just now on parking up I could hear rubbing/knocking from the left hand side of the engine where I'm assuming the belts are much like a 1.8TS?

It has 95 on the clock and full alfa history, the 96k service is due, but wondering what the noise could be. Water pump?

Tried calling the place that did the 73k service to confirm if the belt was changed but no one is picking up, but as its an alfa garage and has been serviced by alfa since at 84k, I'm thinking its definantly had the belts changed!

Done a search but no similar symptoms found!
kamran is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , 19jtd , making , noises , strange

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome