Whats going on?? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 25-02-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
gilly-09-'s Avatar
Join Date: Apr 2008
Posts: 15
Whats going on??

Hello i need a bit of help i have a 147 2.0l selespeed.

I started getttin this problem a few weeks ago whilst driving in traffic in town and when i came to a standstill and tried to pull of again my car would chug like it was goin to cut out in a manual but i just taught it was due to maybe a bit of overheating or just from stoping and starting. Then gradually it has got worse and worse and on hills it is shocking in reverse and in first it cums and goes but it is very alarming. I have got a new presssure plate in my clutch. Any help will be greatly received.
gilly-09- is offline  
Sponsored Links
Status: [Too Long]
AO Silver Member
crespo2121's Avatar
Join Date: Oct 2008
Location: United Kingdom
County: Dorset
Posts: 1,109
Re: Whats going on??

Try the maf. When mine went it caused untold problems with the selespeed. If you unplug it to check. The gear change will be very sharp. Almost like you are dumping the clutch on a manual. Dont worry about it. But you should be able to tell the difference and rule out the maf. Good luck. I know how much i sh@t my pants when the selle misses a beat.
crespo2121 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome