Selespeed clunks... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: - Update
Posts: n/a
Selespeed clunks...

Hi when I engage 1st gear I always hear a loud clunk! same with reverse at halt and if I bring the car to a sudden halt when it goes on 1st the same clunk! Is selespeed in the end so clunky?
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2002
Location: Notts, UK
Posts: 675

I don't get the clunking you describe.

The up changes in my box were becoming jerky and I never saw it as a problem but when I pulled to a stop the engine would dip below tickover before the clutch released.

They updated the software and that solved the clutch releasing late problem.

The jerky change problem was caused by the clutch actuator being poorly adjusted to start with then there was a fair amount of air in the hydraulic clutch line.

The clutch fluid was bled of air and the actuator adjusted. The changes are now smoother but at the same time faster. I'm not sure if the faster change is due to the new software though.

I wonder if your clutch actuator is poorly adjusted and not letting the clutch release fully causing the gears to crunch when selected?

logiclee is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

clunks , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome