Still too Hot!! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 03-02-09 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
County: -
Posts: 2

Member car:


Not Happy Still too Hot!!

Hi, I drive a 156 1800 03 plate, against everyones advise I bought the car I wanted! To my satisfaction, I have had a few years trouble free motoring....until

My Cam belt went with normal ensuing problems, I have had the head gasket replaced twice, the Rad changed, the water pump, stat and oil cooler changed.

Having thought the problems must surely be behind me, the temp guage jumps between 70-90 for about 100km, then shoots off the scale (slight smell of burning oil). The engine has been pressure checked, the fan is working fine, no oil in water....

Any suggestions?
Gazroy is offline  
Sponsored Links
Status: adds
AO Member
derek155's Avatar
Join Date: Jul 2007
Posts: 385
Images: 9

Member car:

164 3.0v6 super

Re: Still too Hot!!

sounds like the radiator might have an air lock in it somewhere, i'd drain the lot off and start again, making sure it's bled properly.

Last edited by derek155; 03-02-09 at 18:37.
derek155 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome