147 - Rearscreen Washer - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 19-01-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2008
Location: Ireland
Posts: 49

Member car:

147 1.6 T.Spark

147 - Rearscreen Washer

My washer at the back has stopped washing, dont know what the problem is.

I can hear the pump going when I try it at home and the wiper flaps away, but just no water comes out of the jet!

Any ideas?
newapproach is offline  
Sponsored Links
Status: rearview mirror on the back seat
AO Member
selecta_c's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 213
Images: 3

Member car:

147 Twinny

Re: 147 - Rearscreen Washer

Sounds like the pipe that feeds the washer has come loose.Take off the plastic cover on the inside of the bootlid and reattach the pipe.
selecta_c is offline  
Status: Back in the fold
AO Member
Join Date: Apr 2008
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 199
Images: 2
Re: 147 - Rearscreen Washer

take a look here, sounds lke what selecta c suggested


my post has a link on it to a previous thread i commented on
RobinBrentwood is offline  
Status: Just when you thought it was safe mwahaha ;)
AO Gold Member
Alfa-Red's Avatar
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 6,811
Images: 8
Re: 147 - Rearscreen Washer

yup just done mine this weekend, same on most 3drs, but the only car i know of that had the same amount of problems is the punto mk1

which i also got and done that one too

worst bit is it gets the boot abit wet
Alfa-Red is offline  
Status: Idling at 5,000 fixed.
AO Member
daveypark's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: United Kingdom
County: Gloucestershire
Posts: 485
Images: 9

Member car:

GTV V6 & C220CDI

Re: 147 - Rearscreen Washer

The connection isn't the tightest fit, when I re-fitted mine I packed it with a couple of winds of ptfe tape and this problem never appeared again.
daveypark is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , rearscreen , washer

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome