Clutch replacement... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 11-03-03 Thread Starter
Status: Looking forward to another sunny weekend!
AO Member
Blue Zee's Avatar
Join Date: Jan 2003
Location: Portugal
Posts: 896
Clutch replacement...

Just picked up my 147 1.6TS after the 20.000kms. service.

I had problems with the clutch and it will need total replacement, under warranty, of course...

A quick description of my problems: when cold, there is some kind of skidding, strange noises, and it stutters when picking up speed.

The problem disappears after a few kilometers, and temperature increases.

Quite odd.

Anyway, new clutch going in next week...

Blue Zee is offline  
Sponsored Links
Status: ready4vacations
AO Platinum Member
Join Date: Jul 2002
Location: Portugal
County: Porto
Posts: 31,304

Member car:

Alfa 159 QV

Only with 20k... Damn! Well that happens...

Can I ask you where do you take your Bella?
I can recommend one wink
THROTTLEMAN is offline  
Status: -
Club Member
Membro Premio
Club Member Number: 1561
Join Date: Dec 2001
Location: Netherlands
County: -
Posts: 12,865
Images: 305

Member car:

busso powered

Blue Zee,

You're not the first. I know a dutch 147 owner who had the same problem after 1 year and 15,000 kms. His clutch will be replaced under warranty next week.

selespeed is offline  
Status: -
AO Gold Member
Ivo's Avatar
Join Date: Jun 2002
Location: Dutchland
Posts: 7,920
always sounds strange in Dutch, clutch wink

And no, I'm not mature wink
Ivo is offline  
Status: -
AO Silver Member
jomor's Avatar
Join Date: Apr 2002
Location: Hellas
Posts: 5,237

Member car:

147 1.6lt

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:<hr /><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by Ivo:
<strong>always sounds strange in Dutch, clutch wink

And no, I'm not mature wink </strong><hr /></blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Ivo you re right, i thought he said "clutch 147 owner"
jomor is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
I think I am having the same problem - better check with the garage as to whether it is the clutch.........

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

clutch , replacement

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome