156 not engaging into gear - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 16-12-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Dec 2008
Location: Australia
County: Victoria
Posts: 1

Member car:

Alfa 156

156 not engaging into gear

Hi, newbie here just came across this site and think its wonderful.
Hope someone can help.
I have a 156 Selespeed 2.0 GTV 2001 where l am experiencing some problems recently.When l start the car, it appears to charge gears , as displayed, goes into neutral,reverse,1st and 2nd however when l try to excelerate it doesnt appear to be in gear and the car simply revs.This has occured twice in the last month leaving me stranded, and after a period of a few hours the car simply appears to magically work properly.
I've had the car for about 5 years without a single problem apart from the selespeed pump was changed a few months ago.
It seems l'm now getting lots of problems and perhps the car is getting on. Any suggestions - help!
flange is offline  
Sponsored Links
Status: .................... ...
Regional Representative
For United Arab Emirates - AO-UAE
Stephen Manjai's Avatar
Join Date: Nov 2007
Location: United Arab Emirates
County: -
Posts: 1,214
Images: 28
Re: 156 not engaging into gear

Selespeed GTV??

or is it just me not reading right??

anyway, for selespeed related problems please check this post..


good luck..
Stephen Manjai is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , engaging , gear

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome